+373 22 785 785

Camera de baie ca parte a interiorului unui apartament

06.11.2019

Până nu demult, designul băii practic nu era coordonat cu amenajarea interioară a celorlalte camere, aceasta constituind o încăpere aparte din toate punctele de vedere. Pe când astăzi, la planificarea acestei părţi a locuinței se ţine din ce în ce mai des cont de designului general.

 

Baia nu mai este considerată drept o încăpere secundară și atrage, în mod meritat, aceeași atenție ca şi celelalte încăperi ale unui apartament sau ale unei case.


Percepția amenajării interioare în ansamblu depinde de gradul în care baia se înscrie în interiorul general al locuinţei. Baia este o parte indisolubilă a locuinţei și o extensie firească a celorlalte încăperi, prin urmare, este rezonabil ca aceasta să nu fie privită ca un element separat, ci ca o componentă a designului general.

 

Un rol important în amenajarea interiorului îl joacă suprafaţa încăperii. Cu toate acestea, chiar și în locuinţe destul de compacte, puteți obţine un rezultat maxim util.

 

Pentru a obține efectul dorit, se vor lua în consideraţie mai multe aspecte: de la alegerea stilului şi până la achiziționarea gresiei din colecții universale pentru designul întregii suprafeţe de locuit. Este o plăcere să petreci timpul într-o baie bine amenajate, interiorul acesteia contribuind la crearea unei bune dispoziții la început de zi, precum și la relaxare în orele târzii ale serii.

 

 

Stil

O atmosferă armonioasă este asociată cu consonanţa stilistică. Toate camerele unei anumite zone de locuit, delimitate de pereți, trebuie decorate în acelaşi stil. Un interior de o eleganţă clasică nu poate coexista cu un interior minimalist Hi-Tech, iar interiorul unui loft industrial nu se poate combina nici pe departe cu un interior relaxant în stil Provence.

 

O excepție o pot constitui interioare apropiate ca stil:

  • o baie în stil Eco va arăta bine într-o casă de țară în stil Chalet;
  • designul Modern nu intră în conflict cu interiorul în stil Scandinav sau Minimalist;
  • interiorul Clasic se combină cu un interior în stil Antic și Neoclasicist;
  • stilul Provence este o continuare logică a stilului Country;
  • stilul Mediteranean are multe tangenţe cu stilul Provence, Marocan și Oriental.

 

 

Gamă generală și materiale

Un al doilea aspect important pentru amenajarea unui spațiu va fi selectarea unor materiale asemănătoare sau chiar similare. Datorită varietății formei și texturii, gresia pentru baie poate fi utilizată şi pentru amenajarea altor încăperi sau pentru a repeta desenul materialelor decorative utilizate în alte încăperi.

 

Pentru a obține rezultatul dorit, se va folosi o pardoseală generală comună sau, în loc de finisaj ceramic, o parte din baie se va decora cu tapet sau se va vopsi. Pentru a facilita crearea unui stil unificat, producătorii oferă colecții universale, ce se potrivesc pentru amenajarea interioară a oricărui tip de spațiu.

 

 

Mobilier și detalii

 

Tablouri, candelabre, aranjamente florale și decorațiuni interioare, ceea ce era perceput anterior ca elemente străine în baie, acum cuceresc cu fermitate noi spații. În băi de dimensiuni mari, pot fi întâlnite din ce în ce mai des fotolii și dulapuri, iar o comodă este percepută ca unul dintre elementele de bază și atributele de neînlocuit, indiferent de spaţiu.

 

Baia devine o încăpere din ce în ce mai confortabilă şi primitoare, depăşind simplul rol de zonă exclusiv utilitară. Într-o încăpere mai mare, cu fereastră, pot fi agățate perdele, baia putând fi decorată şi cu fotografii, iar aparatele și obiectele de uz casnic şi pur practice sunt disimulate în spatele unor fațade sau sunt transferate în încăperi separate.

 

 

Baie în dormitor

Este de menţionat şi amenajarea băii în dormitor. O astfel de planificare a interiorului este deosebit de populară în străinătate, răspândindu-se în ultimul timp şi la noi. Este imposibil de a implementa o astfel de opțiune într-o clădire cu apartamente tipice. De avantajele unei astfel de amenajări se pot bucura proprietarii de case private și de apartamente moderne de dimensiuni mari.

 

În cazul amenajării unei băi în dormitor, interiorul devine complet interconectat și, prin urmare, este realizat exclusiv în concordanţă cu interiorul încăperii adiacente, repetând gama de culori, stilul, finisajul şi decorul.

 

Paradyz Showroom – gresie și faianță pentru o viață!

Sună acum 022 785 785

Ţi-a plăcut articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!