+373 22 785 785

Cum alegem faianţa pentru brâul de bucătărie?

18.02.2018

Brâul de bucătărie este unul din elementele cheie în reparația unei bucătării. Dat fiind faptul că acesta deseori este elementul pricipal de design, este important să cunoaștem cum să îl alegem corect astfel încât să ne bucurăm de o durată de exploatare înaltă cât și un aspect estetic pe măsură.

 

Cu toții cunoaștem că brâul de bucătărie este expus la diferiți factori externi, astfel este important să alegem plăci ceramice care rezistă la umiditate, temperaturi înalte, soluții chimice de curățat, pentru a proteja peretele deasupra blatului de bucătărie.

 

Plăcile ceramice reprezintă soluția ideală pentru placarea brâului de bucătărie deoarece acestea oferă următoarele avantaje:

 • protecția fiabilă a peretelui deasupra suprafeței de lucru;
 • rezistență și durabilitate;
 • rezistență umiditate;
 • material ecologic;
 • design unic și original;
 • simplu de îngrijit.

 

Unica condiție este alegerea plăcilor ceramice de calitate și placarea corectă a acestora pe suprafața peretelui. Doar în aceste condiții putem fi siguri că vom avea o bucătărie protejată de umiditate și vom diminua apariția bacteriilor și ciupercilor.

 

 

Tipul de plăci ceramice

Este important să optăm pentru plăci ceramice ce corespund caracteristicilor tehnice care vor rezista la fluctuații de temperaturi, umiditate cât și la acizi și detergenți agresivi care pot afecta aspectul estetic al acestora.

 

 

Dimensiuni

În dependență de designul întregii locuințe dar și al bucătăriei în particular, putem opta pentru următoarele dimensiuni ale gresiei sau faianței pentru brâul de bucătărie:

 • pătrate (10x10, 15x15, 20x20, 30x30, 60x60);
 • dreptunghiuri (20x60, 30x60, 30x90, 60x120);
 • mozaic (29,8x29,8).

 

Dacă nu cunoașteți ce tip de dimensiuni se potrivesc anume pentru bucătărie Dvs nu ezitați să consultați designerii de interior din cadrul companiei Paradyz Showroom.

 

 

Lucioasă sau mată

În ceea ce privește plăcile în sine, există două opțiuni în bucătărie: plăci cu o suprafață lucioasă sau mată. Ambele sunt bune, însă este necesar să se acorde atenție maximă la capitolul îngrijire.

 

Gresia sau faianța lucioasă arată spectaculos și creează un sentiment de puritate în aspectul său, cu toate acestea, necesită mai multă atenție dat fiind faptul că este vizibilă fiecare picătură pe suprafața acesteia.

 

Plăcile ceramice cu suprafața mată pe de o parte sunt mai puțin pretențioase la capitolul observării fiecărui strop de apă sau grăsime, în schimb sunt cu mult mai greu de curățat iar acest fapt ar putea influența negativ asupra aspectului estetic general.

 

Structura plăcilor cermice

Plăcile ceramice reliefate oferă un design mult mai original bucătăriei. Doar că, trebuie să fim conștienți că plăcile ceramice reliefate sunt mai greu de curățat.

 

În caz că bucătăria este exploatată la maxim și gătim foarte mult este recomandat să folosim plăci ceramice cu suprafețe ideale netede. Astfel vom putea curăța mult mai ușor și rapid brâul de bucătărie de grăsimi și murdărie.

 

 

Culoarea și designul     

Culoarea plăcilor ceramice pentru brîul de bucătărie este aleasă după mai multe criterii  astfel încât să obținem un design plăcut și o atmosferă armonioasă cu întreaga locuință. Putem enumera următoarele opțiuni:

 • alb universal;
 • în culoarea mobilierului;
 • accente colorate sau contrast;
 • monocolor cu inserție decorativă;
 • în culoarea pereților și podelei.

 

Indiferent de plăcile ceramice pe care le alegem este important să urmărim această regulă: culoarea șorțului trebuie să se regăsească în cel puțin în unul dintre elementele interioare ale bucătărie (fațade, blat, electrocasnice, decor etc).

 

La Paradyz Showroom veți găsi peste 500 de modele de plăci ceramice pentru brâul de bucătărie iar consultanții noștri vă vor ajută să găsiți anume ceea ce se potrivște locuinței Dvs.

 

Paradyz Showroom -  gresie și faianță pentru o viață!

Ţi-a plăcut articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!