+373 22 785 785

Gresia și faianța de culoare alb-negru în camera de baie

21.11.2019

Combinația dintre negru și alb este considerată de toți designerii ca fiind clasică. Cu toate acestea, interiorul alb-negru este întâlnit destul de rar în casele noastre. Motivul ar putea fi faptul că această combinație de culori pare prea sobră, mohorâtă chiar. Dar acest lucru nu este în totalitate adevărat. Important este să se găsească echilibrul corect între aceste culori și să se amenajeze camera într-un stil potrivit. Negrul pur și albul strălucitor sunt culorile stilurilor moderne: hi-tech, modern, art deco. Aceste stiluri arată oarecum  reci, dar totuși sunt foarte interesante.

 

Exista sute de combinatii dintre alb si negru, intre placile de gresie si faianta din baile noastre. Desi in anii anteriori s-a constatat o cerere scazuta de amenajare a bailor in alb si negru iata ca in acest an folosirea acestei combinatii a revenit pe pozitii, clasandu-se printre primele optiuni ale proprietarilor de case si apartamente.

 

De ce sa optezi pentru alb si negru in baie?

 

Colecția Margarita - dimensiuni 32.5x97.7 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colecția Maloli - dimensiuni 20x60 cm

Colecția Home- dimensiuni 17.5x20.2 cm

 

In primul rand trebuie sa stii ca aceasta combinatie merge perfect atat intr-o baie mica, de apartament sau garsoniera, cat si intr-o casa de marime medie sau chiar mare.

 

De asemenea proportia combinarii celor doua culori este foarte diferita si nu exista neaparat regula de culoare dominanta. Exista bai complet negre care arata foarte bine in contrast cu obiectele sanitare si cu tavanul.

 

Ce stil de montare a plăcilor ceramice vei folosi?

Colecția Tamoe- dimensiuni 9.8x19.8, 9.8x29.8 cm

Colecția Apogeo- dimensiuni 40x120 cm

Colecția Moonlight- dimensiuni 29.5x59.5 cm

 

Cum sa plachezi faianta si gresia intr-o baie alb si negru? Poti folosi orice stil de placare. La faianta cele mai folosite sunt placarile pe orizontala si verticala. Insa un model de faianta alb si negru placata stil zid de caramida este foarte sic. In cazul gresiei placarea pe diagonala(in romb) este cea mai indicata, indeosebi pentru baile mici. In incheiere iti spun ca folosirea de alb si negru in bai este un lucru benefic locuintei iar designul va dura foarte multi ani.

 

Dacă pe fundalul pereților căptușiți cu gresie albă se va face o nișă neagră, această va părea adâncă. Astfel se va obține un efect de mărire vizuală a spațiului. Iar un perete negru va avea efect și mai intens. Pentru ca acesta nișă să nu pară o cădere în hău, se pot monta pe ea tot felul de detalii albe: oglinzi cu rame strălucitoare, mobilier alb, decoruri. Ceea ce va uni perfect peretele negru și pereții albi într-o singură compoziție este același decor de-a lungul întregii camere.

 

Toți pereții placați cu gresie și faianță de culoare neagră.

 

Este o alegere puțin riscantă, dar destul de bine gândită mai ales în combinație cu o podea albă lucioasă și un tavan alb. În acest caz pereții de asemenea, trebuie să fie lucioși.

 

Carourile alb-negru, ca pe tabla de șah, arată foarte stilat. În același timp, utilizarea gresiei de diferite dimensiuni, mari și mici, nu va fi decât un beneficiu. Oare e posibil de numit plictisitor un astfel de interior alb-negru?

Colecția Moonlight - dimensiuni 29.5x59.5 cm

Colecția Taiga - dimensiuni 29.5x59.5 cm

Colecția Harrow Grafit- dimensiuni 31.6x31.6 cm

 

În general, interiorul alb-negru permite unele experimente mai jucăușe cu diferite dimensiuni și texturi ale gresiei. Un perete negru curat lucios combinat cu mozaicuri și gresie care imită marmura alb-negru ar fi destul de potrivit. Zonele separate în camere pot fi evidențiate prin texturi diferite.

 

Deseori într-un interior alb-negru simți de parcă te-ai afla într-un film vechi. Prin plasarea figurilor „cinematografice” corespunzătoare din mozaic sau folosind desene potrivite se poate de făcut uz de acest efect.

 

Pentru interioarele alb-negru există o regulă generală: cu cât este mai mult negru, cu atât mai multă lumină ar trebui să fie în cameră. Chiar și în camerele bine luminate, cu pereți de culoare neagră, pe lângă lampa mare centrală, se va folosiși iluminarea punctiformă. De asemenea, nu exagerați cu culoarea neagră în încăperi de dimensiuni mici.

 

Paradyz Showroom – gresie și faianță pentru o viață!

Sună acum 022 785 785

Ţi-a plăcut articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!