+373 22 785 785

Gresie în stil scandinav - trend în design interior 2016

21.11.2015

Gresie in stil scandinav - trend in design interior 2016

 

În așteptarea ninsorilor și sărbătorilor de iarnă, am ales să-ți povestim despre utilizarea gresie  în stilul scandinav. La sigur e o tendință cunoscută care și-a lăsat amprenta în 2015 dar în noul an aduce noi elemente de inspirație nordică. În noul an nu -și pierde din forță fiind în top trends 2016 pentru amenajările interioare. 

 

Stilul scandinav ți se potrivește dacă:

  • îți plac camerele aerisite, mobilier puțin, decor în masură;
  • preferi albul și alte culori pastelate;
  • preferi gresia în favoarea altor pardoseli;
  • îți plac materialele naturale folosite în decor;
  • adori plantele și le îngrijești cu drag.

 

Amenajările scandinave sunt bine conturate de lumină astfel se creează spații aerisite, cu mobilă puțină. Culoare dominantă este albul, îl găsești oriunde, în décor, piese de mobilier, pereți etc. Gresia însă este un accent în amenajările scandinave, aceasta poate fi sub formă de imprimări a formelor geometrice în culori, cum ar fi: negru, gri, alb.

 

  Este necesar să păstrăm armonia și integritatea acestui stil, care începe de la mobilier pînă la gresie,  ne ajută să obținem senzația de unitate între elemente. Sunt recomandate piesele de mobilier simple, ușor de manevrat, care ocupă puțin spațiu și aici trebui să optăm pentru nuanțe deschise de alb, crem sau bej. Stilul scandinav se definește prin simplitate, fără a supraîncărca spațiul cu decor și mobilier.

 

Eco style sau cum să fii prietenos cu mediul (ecofriendly), nordicii mereu au fost sensibili față de  mediul înconjurător. Așadar,  recomandăm gresia ca o soluție potrivită în ce privește ecologia și nu în ultimul rînd ordinea, care stă la baza stilului scandinav. Majoritatea interioarelor scandinave au  podea de lemn, în așa caz ai putea să optezi pentru imitația lemnului pe gresie. Un material ușor de îngrijit și rezistent la umiditate. Să nu uităm decorul viu, în amenajările scandinave, petele de culoare sunt suplinite (completate) și de plante. Acestea pot împrospăta semnificativ un decor a oricărui stil ales casei tale.

 

Nu uita că până la sfârșitul lunii martie 2016, prin faptul că procuri gresie ori faianță, de la 20 m2, vei contribui la plantarea câtorva pomi. 

Gândește ecofriendly, trăiește ecofriendly!

 

În imaginea de mai jos, vezi un colaj din încăperi placate cu gresia potrivită acestui stil, adițional sunt prezente elemente noi, pentru care vom  opta în anul 2016. 

 

 

 

 

 

 

 

Ţi-a plăcut articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!