+373 22 785 785

Îmbinarea gresiei și parchetului – un must have în designul interior contemporan

03.04.2018

Îmbinarea gresiei și parchetului a devenit nu doar o soluție estetică dar și una practică în renovarea oricărului apartament sau casă. Fie că e vorba de hol, bucătărie sau living, aceste două tipuri de materiale au devenit cea mai bună alegere în acoperirea pardoselei.

 

Parchetul este un material cald, plăcut, care face orice spațiu să pară ACASĂ. În același timp, din cauza umezelei și a riscului de a se pătă cât și a traficului intens acesta poate fi înlocuit de gresia porțelanată în anumite zone: în imediata apropierei a zonei de lucru în bucătărie, în hol, living – în cazul când avem montat un șemineu electric sau pe lemne.

 

 

Gresia porțelanată este un material dur, rezistent la factori mecanici. Astfel putem proteja anumite zoe ale locuinței care sunt predispuse la factori externi care ar putea deteriora rapid pardoseaua.

 

După cum am menționat mai sus, avem mai multe metode și posibilități de a combina gresia și faianța și anume:

  • In apropierea blatului de lucru și a aragazului în bucătărie optează pentru gresie iar zona rămasă acoperită cu parchet.
  • Delimitarea zonei de intrare în hol cu gresie de restul locuinței acoperită cu parchet
  • În living în apropire de șemineu vom placa gresie pentru a oferi o delimitare vizulă a încăperii și pentru a obține un efect decorative impecabil

 

Cu toate acestea este foarte important cum se face îmbinarea acestor două materiale. Este extrem de important ca îmbinarea gresiei și a parchetului să fie impecabilă, iar trecerea dintre cele două finisaje sa fie placută și firească.

 

 

Aceste două materiale pot fi alaturate fară utilizarea pragurilor metalice care pot diminua din aspectul esthetic a locunței. Chiar dacă foarte mulți meșteri recomandă folosirea acestor praguri este de datoria noastră să cunoaștem și să luăm în calcul grosimea acestor două finisaje astfel încât să nu avem discrepanțe de înalțime la îmbinarea a două suprafețe.

 

Exemplu

Dacă avem de montat un parchet de 10 mm grosime (plus folia pe care o așternem sub parchet), trebuie să alegem respectiv și gresia de o înălțime similară care cu stratul de adeziv vor ajunge aproximativ la aceași grosime. În caz că grosimea celor două este diferită, e nevoie să înălțăm pardoseaua încă la faza de turnare a șapei.

 

Este important ca linia dintre cele doua suprafețe să nu fie întreruptă brutal de pragurile metalicechiar dacă aceste praguri fixeaza mai bine parchetul și mascheaza eventualele imperfecțiuni

 

Ca să nu aveți ari bătăi de cap, apelați la meșteri pricepuți care știu să combine aceste două materiale calitativ și estetic.

 

Paradyz Showroom -  gresie și faianță pentru o viață!

Ţi-a plăcut articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!