Cum să alegi gresia și faianța pentru camera de baie

Cum să alegi gresia și faianța pentru camera de baie

La cumpărarea gresiei și faianței pentru camera de baie este important să luăm în calcul următorii factori de bază: calitatea plăcilor ceramice, mărimea camerei de baie, designul întregii locuințe.

 

De ce anume acești 3 factori? Deoarece de ei depinde rezultatul final și anume o baie cu un aspect estetic ireproșabil, funcțională și care să arate bine pentru următorii 10-20 de ani fără a-și pierde din frumusețea sa.

 

Să analizăm fiecare aspect în parte pentru a înțelege mai bine la ce trebuie să atragem atenția atunci când suntem în căutarea gresiei sau faianței pentru camera de baie.

 

 

CALITATEA PLĂCILOR CERAMICE

 

Atunci când vorbim de calitatea plăcilor ceramice pentru camera de baie trebuie să luăm în considerație faptul că acestea trebuie să aibă un grad redus de absorbție a apei pentru a evita apariția mucegaiului și să fie rezistente la produse chimice care sunt folosite la întreținerea/curățarea băii.

 

Gresia și faianța produsă din lut alb sau cea porțelanată posedă aceste calități, au un grad redus de absorbție a apei, având un indicator de până la 0,5%, pe când cele produse din lut roșu au un indicator de absorbție de până la 7-10%. Acești indicatori se datorează faptului că plăcile ceramice produse din lut alb și cele porțelanate au o densitate mai mare față de plăcile produse din lut roșu. De asemenea, acestea fiind mai puțin poroase, au un grad mai înalt de duritate.

Datorită densității mari și lipsa porilor, dar și a tehnicilor avansate de producerea a plăcilor ceramice din lut alb și cele porțelanate aceste sunt rezistente la acizi şi preparate chimice de curăţat, respectiv au o durată lungă de folosință. Acest fapt, ne ajută să avem o baie frumoasă, ne schimbându-și aspectul pentru o durată de 10-20 de ani.

 

 

MĂRIMEA CAMEREI DE BAIE

 

Mărimea camerei de baie are un efect proporțional asupra mărimei plăcilor ceramice. Dacă camera de baie nu este prea mare, să zicem are dimensiuni de până la 2mx3m atunci este recomandat folosirea plăcilor ceramice în format 20x60cm sau 30x60cm. Dacă baia are dimensiuni mai mari atunci putem folosi formate mai mari: 25x75cm, 33x100cm, 40x120cm etc.

Există și excepții în respectarea acestor standarde, doar că în acest caz e nevoie de sfaturi profesioniste din partea specialiștilor de design interior. Aceștia vor executa vizualizarea camerei de baie în format 3D cu mărimile exacte, astfel încât să vă fie foarte clar care va fi rezultatul final.

 

 

DESIGNUL ÎNTREGII LOCUINȚE

 

Să presupunem că apartamentul în care locuiți are un design în stil clasic, atunci și plăcile ceramice pentru camera de baie ar bine să fie în același stil de design interior. La fel, dacă locuința Dvs. are culori pastelate cu nuanțe de bej și maro atunci și baia ar trebui să fie în aceeași paletă de culori.

Contrastele prea mari de culori sau stilurile diferite de design interior ar putea crea un disconfort vizual iar rezultatul final să fie unul nu tocmai potrivit. Potrivirea stilurilor de design dar și a culorilor ne permite să creăm o atmosferă plăcută și armonioasă în locuința noastră.

 

Concluzie:

Atunci când suntem în căutarea gresie și faianței pentru camera de baie este important să luam în calcul următorii 3 factori: calitatea plăcilor ceramice, mărimea băii dar și designul interior al întregii locuințe.

 

1. Plăcile produse din lut alb și cele porțelanate sunt recomandate pentru placarea pereților și podelelor în camera de baie deoarece au un grad scăzut de absorbție a apei și nu își pierd din aspect atunci când sunt folosite substanțe chimice de curățat.

 

2. Mărimea camerei de baie are un efect proporțional asupra mărimei plăcilor ceramice. E nevoie să consulțați un designer de interior pentru a veni cu soluția optimă a plăcilor anume pentru camera Dvs. de baie. Noi, Paradyz Showroom, oferim consultanță dar și design interior gratuit la procurarea gresiei și faianței.

 

3. Designul interior al locuinței trebuie să se transpună și în camera de baie. E nevoie să folosim același stil de design cât și o paletă cromatică de culori apropiate întregii locuințe.

 

Paradyz Showroom – gresie și faianță pentru o viață!