Top 3 întrebări frecvente despre gresie și faianță!

Top 3 întrebări frecvente despre gresie și faianță!

Suntem ferm convinși că un client informat este un client protejat, anume din acest motiv am decis să oferim răspunsuri la top 3 întrebări frecvente pe care le primim din partea clienților noștri. Mai jos veți găsi  întrebările și răspunsurile care vă vor ajuta să faceți o alegere corectă atunci când veți fi în căutarea gresiei și faianței de calitate pentru locuința Dvs.

 

1. Care este diferența de calitate și preț dintre gresia și faianța fabricată în Italia, Spania, Polonia și cea din China sau Turcia?

Chiar dacă vizual două plăci ceramice, de la doi producători diferiți, au un aspect similar acestea pot să difere foarte mult ca preț și calitate. Plăcile ceramice fabricate în țări precum Italia, Spania, Germania, Polonia sunt mai calitative ca cele produse în China sau Turcia, respectiv au un preț mai mare.

 

Calitatea se datorează faptului că producătorii europeni respectă tehnologiile de producere, îmbunătățind în permanență echipamentul de fabricare. La fel, aceștia setează trendurile în lumea modei a gresiei și faianței, implementând idei noi de design. Toate acestea, la rândul lor, implică resurse umane bine plătite dar și utilaj performant.

 

Țările precum China sau Turcia se străduie mai mult să copie designul și tehnologiile europene, iar forța de muncă implicată în procesul de producere adesea este una joasă, respectiv și prețul final al plăcilor ceramice este unul mai mic dar și de o calitate inferioară.

 

Notă

Atunci când suntem în cautarea gresiei și faianței, este important să analizăm proprietățile tehnice ale plăcilor ceramice fie ele produse în Europa sau Asia astfel încât să ne asigurăm de calitatea acestora. 

 

 

2. Care este diferența dintre plăcile ceramice și cele porțelanate?

Gresia sau faianță porțelanată este mai dură decât plăcile ceramice obișnuite. Modul de frabricare cât și proprietățile tehnice ale acestora diferă și este foarte important să cunoaștem caracteristicile care le diferențiază:

Notă

Plăcile ceramice porțelanate sunt produse din lut alb, sunt rezistente la șocuri, abraziune și îngheț. Pot fi placate atât pe podea cât și pe perete, au un grad scăzut de absorbție a apei astfel împiedică apariția mucegaiului.

 

 

3. Care este diferența dintre plăcile rectificate și nerectificate?

 

Se cunoaște că plăcile ceramice obișnuite pot să difere ca mărime de la o placă la alta cu 1-2mm chiar dacă sunt din aceeași cutie. Din acest motiv, producătorii de gresie și faianță au inventat o nouă tehnologie – rectificarea. În procesul de producere, plăcile ceramice obișnuite sunt tăiate și șlefuite astfel încât să se obțină o mărime cât mai exactă. Astfel, din plăci ceramice obișnuite (nerectificate) acestea devin rectificate.

 

Mai jos puteți vedea caracteristicile plăcilor ceramice rectificate și nerectificate:

Notă

Plăcile ceramice rectificate au mărimi exacte și unghiuri de 90º, ceea ce permite placarea podelelor sau pereților cu rosturi minime de 1-1,5mm. Astfel designul interior al casei, apartamentului devine unul estetic și elegant.

 

 

Important!

Este important să folosiți gresie și faianță de calitate în reparația generală a locuinței. Odată ce sunt placate, acestea trebuie să vă slujească pentru minim 10-15-20 de ani, păstrându-și calitățile estetice. Astfel, la următoarele reparații cosmetice, nu veți avea cheltuieli adiționale pentru înlocuirea acestora.

 

Paradyz Showroom – gresie și faianță pentru o viață!